Sayfa Gezintisi

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}
latest

Wordpress Sorunları ve Çözümleri

Bu makalemizde wordpress alt yapısında çalışan sitelerde sık kullanılan sorunlar ve çözümlerinden bahsetmeye çalışacağız. Öncelikle wor...



Bu makalemizde wordpress alt yapısında çalışan sitelerde sık kullanılan sorunlar ve çözümlerinden bahsetmeye çalışacağız. Öncelikle wordpress sitelerde çok fazla sorun çıkmadığını çıkabilecek sorunlarında kullanıcı hatası olduğunu hatırlatmakta fayda var. bir web sitesi ile ugraşıyorsanız mutlaka yedekleme almalı ve kendi bilgisayarınızda arşivlemeniz gerektiğini unutmamalısınız. sunucunuz üzerinde barındırmakta olduğunuz web sitelerinin günlük yada haftalık yedeklerini elinizde bulundurmanız durumunda yaşayabileceğiniz bir problemde hatayı bulamasanız bile sistemi geri yükleyerek bu sorundan kurtulmuş olacaksınız.

En sık rastlanan wordpress hatalarından birisi .htaccess dosyası üzerine yazılan komutları kurcalarken bunu yanlışlık ile değiştirmek ve değiştirdiğinizi unutmak. ayarlar sekmesinde kalıcı bağlantılara girip genelde link seçeneğimizi değiştiririz. tarih vs uzantıları değiştirip .html uzantı seçebilirsiniz yada yazı adı seklinde uzantı seçilir. bu komut neticesinde .htaccess dosyasının içine otomatik bir şekilde link sisteminiz ile alakalı bir kod yazılır. Bu kodu silmeniz durumunda yazı sayfalarınıza tıkladığınızda sayfalar açılmaz kırık linkler haline dönüş iç sunucu hatası alırsınız. eğer siteniz açılıyor ama yazı sayfalarınız açılmıyorsa demektir ki .htaccess dosyanızda sorun var ya bu dosyayı eski haline getirin yada elinizde yoksa Ayarlar/kalıcı bağlantılara girerek aynı link protokolünü seçip kaydet butonuna basın böylece kodunuz otomatik bir şekilde oluşmuş olacaktır.

Bir başka sık rastlanan sorun ise eklenti yüklerken sitenin beyaz sayfada kalması ve iç sunucu hatası vermesidir. çok fazla kullanıcı bunu yaşar. çözümü ise çok basittir. Ftp ye girip son kurduğunuz eklentiyi kaldırın ve siteniz çalışır duruma gelsin. Şunu unutmamak gerekir kurulumunu yapacağınız eklentilerin resmi sayfasında kaç ay önce güncellendiğini ve sizin wordpress versiyonuna uygun olup olmadığı sorularını araştırın.

Bunlarından dışında veritabanı arızaları sebebi ile çok fazla sorun yaşanıldığına değinmek istiyorum. wordpress üzerine kurulan online ziyaretçi sayaçları gibi anlık sayın yapıp bunu veri tabanına yazan eklentiler belli bir süreç sonunda veri tabanını şişirir ve wordpress'in çalışmaz duruma gelmesine sebeb olabilir. eğer sitenizde sorun varsa yukarıdaki açıklamaları yapmanıza rağmen siteniz düzelmedi ise veri tabanı onarımını da mutlaka denemelisiniz. peki nasıl yapacağız bu onarımı sorunun cevabı basit Buraya Tıklayarak bu konu hakkındaki makalemizi inceleyebilirsiniz.

Wordpress alt yapılı sitelerde  yaşadığınız tüm problemler için bu yazının altına yorum yazarak bizden destek alabileceğinizi unutmayın. Bir sonraki makalemizde görüşmek üzere saygılar....

Hiç yorum yok