Sayfa Gezintisi

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}
latest

Wordpress Nasıl Kurulur ?

Bir web sitesi kurmayı düşünüyorsunuz güvenlik hız ve arama opsiyonlarında hızlı ilerlemek için wordpress kullanmak ve rakiplerinize göre b...


Bir web sitesi kurmayı düşünüyorsunuz güvenlik hız ve arama opsiyonlarında hızlı ilerlemek için wordpress kullanmak ve rakiplerinize göre bir adım önden başlamak iyi olurdu sanırım. Bu makalemizde bu sorunu nasıl aşabileceğinizi kalemimiz yazdığınca anlatmaya çalışacağız ayrıca youtube kanalımız üzerinden videolu anlatım olarakta izleme şansınız var.

Öncelikle bir web site sahibi olabilmek için bir adet domain ve barındırma alt yapısına sahip olmanız gerekmektedir. En azından bir hosting çözümü bile belli bir süre işinizi görebilir. şimdi elinizde sunucu veya benzer barındırma sistemlerinin olduğunu düşünürsek yapmanız gereken tek şey site alan adınızı (Domain) barındırma sisteminize eklemek ve bir adet yeni veritabanı ile kullanıcısını oluşturmak. Şimdi hazırsanız kuruluma başlıyoruz. isterseniz Youtube kanalımızdaki video görseli ile yada aşağıda resimli anlatım olarak bunu nasıl yapacağınızı ögrenebilirsiniz.

1- WordPress https://tr.wordpress.org/ web sitesinden wordpress’in en güncel sürümünü bilgisayarınıza indirin. 2- Bilgisayarınıza indirdiğiniz .zip dosyasını bir klasöre çıkartın ve ftp ile sitenize bağlanarak " public_html yada Http Docs " barındırma yöntemine göre cpanel ise public plesk ise httpdocs klasörüne gönderin.
  wordpress-1
3- Şimdi tarayıcının adres çubuğuna alan adınızı yazın, otomatik olarak wordpress kurulum ekranına yönlendirileceksiniz.
  wordpress-2
WordPress kurulum ekranında, siteniz için oluşturduğunuz veritabanı bilgilerini girmeniz gerekiyor.

" Yukarıda belirttiğim gibi bu konu aslında çok basit olmasına nazaran kullandığınız sisteme göre çok fazla değişiklik gösteriyor. Örneğin bir Cpanel kullanıcı olabilirsiniz veya Plesk panel yada kullanmış oldugunuz hosting firmasının özel bir ara yüzü olabilir. bu konuya bu yazıda detalı girip konuyu uzatmak istemedigim için çok fazla derinlere girmeyeceğim. Veritabanı oluşturmakta sorun yaşayan arkadaşlar hizmet aldıkları firmalar üzerinden müşteri destek hattından detaylı bilgi alabilirler yada bu yazı altından yorum olarak sizlere yardım edebiliriz. "

4- Veritabanı oluşturmak için hosting , Vps, Vds , Fiziksel sunucu vs kontrol panelinize girin. Plesk veya cPanel hosting kontrol paneli kullanıyorsanız MySql veritabanı sihirbazı ile kolayca veritabanı ve veritabanı kullanıcısı oluşturabilirsiniz. Bu bilgileri Wordpress karşılama sayfanıza girin. ! Eğer veritabanı bilgileri doğru olduğu halde bağlantı kurulamıyorsa mysql veritabanını bir mysql kullanıcısına bağladığınızdan ve gerekli izinleri verdiğinizden emin olun. Not: Admin paneline erişim için sizden istenilen Kullanıcı adı ve şifreyi ( admin yada isminiz gibi ) tahmin edilmesi kolay olmıcak şekilde ayarlayınız..!!!!

5- Karşılama ekranında Veritabanı eki wp_ ile başlar bu eki değiştiriniz. Kendinize özel bir tablo ön eki yapınız çünkü bu ön ek standart ön ektir. (Video anlatıma bakabilirsiniz. )

6-Kurulum butonuna basın ve yapacağınız iş site adı, sloganı ve email adresi girmek olacak. Sonrasında wordpress admin panelinden sitenizi kendinize göre özelleştirebilirsiniz.  wordpress-3

Teknik anlamda size Wordpress nasıl kurulur anlatmaya çalıştım. Yazdıklarımızı detaylı şekilde okuyarak basit bir şekilde kendi site kurulumuzu yapabilirsiniz. Yazımızı beğendiyseniz bizi youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın ayrıca bizi sosyal medyadada takip ediniz sonraki video anlatımlarda görüşmek üzere....

Hiç yorum yok